23/10/08

Αξίζει αλήθεια τον κόπο;

Μερικές φορές αναρωτιέμαι, εάν αξίζει τον κόπο ... :
Το να blogάρεις ή να αρθρογραφείς σε έναν ιστοχώρο
Το να λες τα πράγματα με το όνομά τους.
Το να «καυτηριάζεις» τις στραβωμάρες ή και τις παρατυπίες που αντιμετωπίζεις στην καθημερινότητά σου.
Το να την «μπαίνεις» στις κάθε λογής εξουσίες ή τις κατά φαντασίαν εξουσίες.
Το να δηλώνεις παρόν, ανήσυχος, προβληματισμένος και αμφισβητίας της αρρωστημένης δημοκρατικής μας κοινωνίας.
και δεν είσαι:
Εκδότης (εφημερίδας, περιοδικού ή γενικά εκπρόσωπος της 4ης εξουσίας)
Δεν ζεις σε μια μεγάλη πόλη με πληθώρα εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, ώστε να «χάνεσαι στο πλήθος και τις φωνές».
Δεν εκπροσωπείς κάποιον σύλλογο ή άλλο νομικό πρόσωπο.
Δεν ανήκεις σε κάποια κομματική οργάνωση.
Δεν είσαι «επώνυμος» δημοσιογράφος, που προκαλείς τον ... τρόμο, ή το σεβασμό...
και εννοείται ότι δεν θα γλείφεις γλυωδώς τους εξουσιαστές της ...μιζέριας μας

... θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον γερό στομάχι και να μην τους «γράφεις» μόνο στα γραφόμενά σου, αλλά ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

Οι κάθε λογής εξουσίες (τρομάρα τους) βρίσκονται απέναντί σου.
Χρησιμοποιούν όλα τα φασιστικά τους μέσα για να σε φιμώσουν.
Απειλές και εκβιασμοί στο καθημερινό σου πρόγραμμα και σαν φασίστες, που τιμούν την ιδεολογία τους, δεν μένουν μόνο στα λόγια ...
Και δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν και κάποιο πόστο, κάποια πραγματική εξουσία, που ενοχλούνται, είναι και οι άλλοι, οι μεγαλοπαράγοντες, οι αρχηγίσκοι, οι ΠΡΟΕΔΡΟΙ , που χαριεντίζονται με τα ψήγματα την προσωρινής τους εξουσίας, της αναγνωρισιμότητάς τους, της κοινωνικής τους καταξίωσης (και πάλι τρομάρα τους).

Το «κίνημα» των blogs και γενικότερα του διαδικτύου, τάραξε τη γαλήνη και τον εγωισμό τους. Τους φαίνεται ακατανόητο, ότι κάποιοι «ανώνυμοι» βγάζουν στη φόρα τα άπλυτά τους, τις μπαγαποντιές και τις παρανομίες τους. Δεν έχουν συνηθίσει να τους κρίνουν. Η κριτική γι’ αυτούς δεν αποτελεί θέμα προς συζήτηση ή διόρθωση, αλλά αντιπαλότητα. Θεωρούν ότι –αυτοί και μόνο- είναι οι θεματοφύλακες του καλού του τόπου τους ή του συναφιού τους, ή ότι άλλου εξουσιάζουν .
Τελικά αυτό που φταίει, για την ανεξέλεγκτη λειτουργία και συμπεριφορά τους, δεν είναι άλλο από τη δημοκρατία μας, που δίνει βήμα και εξουσία, χωρίς να ελέγχει τους εκτελεστές της, χωρίς –στην πλειοψηφία των περιπτώσεων- να τους τιμωρεί, χωρίς να δίνει τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και να αποδιώξουν από πάνω τους κάθε λαίλαπα, κάθε απατεώνα που αναρριχήθηκε με πάμπολλους τρόπους σε θώκους εξουσίας.

15/10/08

The word 'MALAKAS' is world famous !!!! Is it? Let's find out .....

1. O oratos: Koita ena malaka
2. O tefal: Ksekola re malaka
3. O statheros: Emeine malakas
4. O adiorthotos: e, ton malaka
5. O eponimos: Ela re malaka
6. O nixtomenos: Ksipna malaka
7. O xamenos: Pou'sai re malaka
8. O fevgatos: Tin ekane o malakas
9. O vathmoforos: A,ton arximalaka
10. O amfivolos: Kala, malakas eisai?
11. O dittos: Kai poustis kai malakas
12. O evresitexnis: Malakas me patenta
13. O emetikos: Ta kserase ola o malakas
14. O kalodexoumenos: Kalos ton malaka
15. O eksakrivomenos: Einai telika malakas
16. O epirrepis: Mi ginesai malakas tora
17. O eknevristikos: Aei gamisou re malaka
18. O anekdiigitos: Ma poso malakas na'sai!
19. O argokinitos: Ante re malaka, kounisou!
20. O faflatas: Milame gia poli xontromalaka
21. O epanalamvanomenos: Tin eipe pali o malakas
22. O sovinistis: Malakas mporei na eimai, poustis omos oxi!!!
23. Βρώσιμος: Φάε ένα μαλάκα
24. Έχει βαρος: Πολλά κιλά μαλάκας
25. Φορητός: Πάρε ένα μαλάκα
26. Πανταχού παρών: Να ένας μαλάκας
27. Αυτοπαθής: Μαλάκα μου
28. Interactive Multimedia: Μαλάκας είσαι και φαίνεσαι
29. Απτός: Με πιάσανε μαλάκα
30. Κατοχυρωμένος: Μαλάκας με πατέντα
31. Ήρωας της επανάστασης: Μαλάκας με περικεφαλαία
32. Εγκεκριμένος hindu: Μαλάκας με βούλα
33. Ορθογράφος: Μαλάκας με Μ κεφαλαίο
34. Στάσιμος: Έμεινα μαλάκας
35. Αλγεβρικός: Μαλάκας στο τετράγωνο
36. Περιοχή: Πάλι πέρασα από τη Μαλακάσα
37. Συνοδός: Έλα, με το μαλάκα τώρα...

Ευχαριστώ τον Anastasios για το υλικό και την τόσο εμπεριστατωμένη ανάλυση των τυπικών νεοελλήνων της ενημέρωσης, της πολιτικής, και της ... καθημερινής μας περιπέτειας .

13/10/08

Μια ιστοριούλα: "Η ΖΩΗ"

Είχε δουλέψει πολύ για να στήσει και να ορθοποδήσει την επιχείρησή του.Στην αρχή: όνειρα, σκέψη σχεδιασμό και μετά εκτέλεση. Όλα πήγαν κατ΄ ευχήν ή μάλλον, βάσει σχεδίου.Ήταν ίσως η πρώτη φορά που έπιανε τον εαυτό του χωρίς πρόγραμμα, χωρίς κάποιο ραντεβού, μια συνάντηση. Κανέναν δεν περίμενε και κανείς δεν τον περίμενε.Κοντά σαράντα πέντε χρόνια αγώνας και τρέξιμο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν του επιβαλλόταν, το επιζητούσε. Από την αρχή η επιχείρηση πήγαινε πολύ καλά, θα μπορούσε αν ήθελε να μοιράσει κάποιες υποχρεώσεις και καθήκοντα και να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη, πιο ανθρώπινη, να νοιώσει την αίσθηση της ελευθερίας και της σπατάλης του χρόνου, για πράγματα μικρά κι ανθρώπινα. Ν' αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο, να αφεθεί σε παρορμήσεις της στιγμής, ανόητες, ίσως, αλλά και τόσο αναγκαίες, για … άλλους.Πήρε τηλέφωνο στο γραφείο. Λόγια ανούσια, διαδικαστικά, με προσοχή μη δείξει στον «διάδοχό» του έλλειψη εμπιστοσύνης. 

12/10/08

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ -ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΜΑΣ

Μόνο σαν ειρωνεία ή απροκάλυπτη κοροϊδία μπορώ να προσλάβω τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το επίδομα θέρμανσης.
Είτε ζουν σε άλλη χώρα, σε άλλον πλανήτη (ακόμη καλύτερα, μακριά και αγαπημένοι), είτε –και το πιθανότερο- αδιαφορούν για την υπόλοιπη Ελλάδα από Στερεά και κάτω, αλλιώς δεν εξηγούνται οι μπαρούφες που ακούστηκαν περί γεωγραφικών και κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης.
Εντάξει, θα βοηθήσουν τα 100,200,300 ευρώ μια γιαγιά ή έναν παππού συνταξιούχο που καίει μια σομπίτσα για να ζεσταθεί και να τους ψηφίσει, εάν προλάβει να βγάλει το χειμώνα ….ζωή να ’χει εδώ που τα λέμε, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο που ζει στη βόρεια Ελλάδα στην Ηπειρο, στη Θράκη τι θα γίνει; Ποιο το όφελος; Ποια η βοήθεια;
Καμώνονται, οι καρεκλοκένταυροι της ρεμούλας και των σκανδάλων, ότι δεν γνωρίζουν τι καιρικές συνθήκες επικρατούν σε αυτές τις περιοχές. Φέτος, με το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης, τα καλοριφέρ άρχισαν να καίνε από τα μέσα Σεπτεμβρίου(!) λες και ο καιρός έχει συμμαχήσει με τους ανεξέλεγκτους κερδοσκόπους του πετρελαίου και τους «νταβατζήδες» της πολιτικής μας ζωής, να μας εξαντλήσουν τελείως. Μία οικογένεια στη Βόρειο Ελλάδα, με μεγάλη οικονομία, χρειάζεται τουλάχιστον τρεις τόνους πετρέλαιο, κάτω από κανονικές συνθήκες, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειασθεί φέτος το χειμώνα περίπου 2.500 ευρώ μόνο για θέρμανση. Πρέπει να είναι χαμηλοσυνταξιούχος ή χαμηλόμισθος κάποιος για να γονατίσει; Στους υπόλοιπους εργαζόμενους δηλαδή περισσεύουν αυτά τα χρήματα;
Και οι αθεόφοβοι γαμωδημοσιογράφοι της συμφοράς, και της Αθήνας τους, αναρωτιούνται πώς θα ζεσταθούν φέτος στην πρωτεύουσα με τόσο ακριβό πετρέλαιο, λες και δεν ξέρουμε ότι η επιβάρυνση ενός διαμερίσματος για θέρμανση δεν ξεπερνάει τα 300, άντε τετρακόσια ευρώ (με το φανελάκι).
Πού είναι η ισότητα των πολιτών ;.
Πού είναι οι κυβερνητικοί βορειοελλαδίτες βουλευτές (μας); που λουφάξαν σαν μηνιάτικα κουτάβια, μόλις τους έβαλε λίγο τις φωνές ο αρχισκύλαρος της γαλάζιας αγέλης τους;
Πού είναι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης; Συνοδεύουν στην ποδηλατάδα τον αρχηγό τους … με τα κοντομάνικα;
Ο μόνος τρόπος, για να διευκολυνθούν οι κάτοικοι των βορείων περιοχών της χώρας μας, είναι η μείωση της φορολογίας στα καύσιμα τους. Μόνο έτσι θα διευκολυνθούν πραγματικά και όχι με εξαγγελίες και μέτρα μπεταντιν, όπως το επίδομα θέρμανσης. Δεν χρειάζονται ελεημοσύνη, ισότητα και δικαιοσύνη χρειάζονται.

7/10/08

Οι πιο ληστρικές τράπεζες είναι οι ελληνικές!

Τρίτη, 7, Οκτώβριος, 2008 αντιγράφω από sofistis
Φυσικά και αντέχουν περισσότερο την κρίση οι πιο ληστρικές τράπεζες της Ευρώπης! Αυτό τους έλειπε να μην άντεχαν.. Όταν οι τράπεζες στο εξωτερικό ρισκάριζαν για να κερδοσκοπήσουν, οι τράπεζες στην Ελλάδα άρπαζαν και κερδοσκοπούσαν εκ του ασφαλούς ακόμα και από το υστέρημα των παντελώς ανυπεράσπιστων πελατών τους..
..Και πώς να μην αντέξουν όταν, σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές, δίνουν ελάχιστα επιτόκια στις καταθέσεις ενώ εισπράττουν τεράστια από τις κάρτες και τα δάνεια; Πώς να μην αντέξουν όταν οι ευρωπαϊκές τράπεζες νιώθουν ευτυχισμένες με κέρδη 40- 50%, ενώ στην Ελλάδα είναι δυσαρεστημένες με κέρδη 150%; Όταν σε όλη την Ευρώπη οι ελληνικές είναι πρώτες στην εξαπάτηση και τον εκβιασμό των πελατών τους, είτε με ψιλά γράμματα στα συμβόλαια είτε με κεφαλαία; Όταν γράφουν τις δικαστικές αποφάσεις στα παλιά τους υποδήματα; Πόσο κοσμάκη δεν έχουν εξολοθρεύσει για ένα κομμάτι ψωμί, πόσα σπίτια δεν έχουν βγάλει στον πλειστηριασμό για 1500 ευρώ; Πόσες ανάγκες δεν έχουν εκμεταλλευτεί και πόσες ζωές δεν έχουν ποδοπατήσει; Ποιος δεν θυμάται εκείνον τον ανεκδιήγητο Γκαργκάνα με την γαϊδουρινή συνείδηση που αντί να κάνει τη δουλειά του και να ελέγχει το τραπεζικό σύστημα ζητούσε να μειωθούν οι μισθοί πείνας; Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και σήμερα που η ξένη απληστία και κερδοσκοπία της αγοράς φαίνεται να καταρρέει, ο νόμος, που υποτίθεται ότι θα προστατέψει τους δανειολήπτες στη χώρα μας από τα θηρία, δεν έχει γίνει.. Ακόμα και σήμερα που η “ελεύθερη” αγορά δέχεται τα χαστούκια της απληστίας της, τα τραπεζικά θηρία στη χώρα μας κοιτούν να εκμεταλλευτούν την κρίση και την ανασφάλεια των καταθετών τους και «κερδοσκοπούν με το φόβο τους»! («ΤΑ ΝΕΑ» 06-10-08)
Πως να μην αντέξουν οι τράπεζες στην Ελλάδα όταν μας τα έχουν ήδη πάρει και με το παρα πανω και τώρα ετοιμάζονται να μας πάρουν και τα “σώβρακα”; Ο Τ. Τζέφερσον έλεγε, πριν από έναν αιώνα περίπου, ότι οι τράπεζες αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πολίτες ακόμα και από έναν εχθρικό στρατό που θα μπορούσε να τους επιτεθεί.. Μην αμφιβάλλετε λοιπόν. Αυτοί θα αντέξουν σίγουρα! Εμείς θα αντέξουμε;
ΣΗΜ: Ένα μικρό πορτραίτο για ασυνείδητους τραπεζίτες τύπου Γκαργκάνα υπάρχει
ΕΔΩ