23/1/09

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ

Αναφέρομαι στους Ελληνες αγρότες που με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν μία καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο εισόδημα αρκετό να θρέψει τις οικογένειές τους, ένα σταμάτημα της κοροϊδίας και της εκμετάλλευσης των διαφόρων μεσαζόντων που πλουτίζουν σε βάρος των παραγωγών. Το «Μακάριοι» βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση των αγροτών, αλλά στα μέσα που κατέχουν (τρακτέρ και άλλα αγροτικά ογκώδη μηχανήματα), με τα οποία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν δυναμικούς τρόπους κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων, όπως ο αποκλεισμός κεντρικών δρόμων και εθνικών οδών.
Εκατομμύρια άλλοι Έλληνες όμως, δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, δηλαδή να ακουστεί η φωνή τους. Η (καινούρια) οικονομική κρίση, που διαδέχθηκε την κρίση των τιμών και υπηρεσιών, λόγω του ευρώ, έφερε στο όριό τους μισθωτούς και συνταξιούχους που βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να διατηρούνται στα επίπεδα της προηγούμενης ...δεκαετίας!
Πώς άραγε θα μπορούσαν και αυτοί να «πιέσουν» για καλύτερο εισόδημα;
Πότε θα σταματήσουν οι κάθε λογής ΤΣΑΡΟΙ της οικονομίας και της ζωής τους να απομυζούν –μόνο από αυτούς- τους φόρους συντήρησης ενός κράτους που σε κάθε εξαγγελία του «πατάσσει τη φοροδιαφυγή»;.
Γι΄αυτό λοιπόν, όλοι οι Έλληνες, πρέπει να συμπαρασταθούμε στον δίκαιο αγώνα τον αγροτών, υπομένοντας την όντως μεγάλη ταλαιπωρία, ελπίζοντας να μας ...δανείσουν μετά για λίγες μέρες τα τρακτέρ και τα μηχανήματά τους για να κλείσουμε και μεις τους δρόμους,
ΜΗΠΩΣ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ...
Λέω ...μήπως.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: