25/11/09

Αχ!!! αυτό το ανθρώπινο είδος

Μού΄φτιαξε το πρωινό αυτή η είδηση.
Είχαμε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό τα δελτία τύπου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για θανάτους αρκούδων στην Εγνατία, που όπως όλα τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα, κατασκευάστηκε πρόχειρα και με ελλείψεις στα μέτρα προφύλαξης των αγρίων ζώων.
Αυτό όμως το σημερινό με εξόργισε. Αφού λοιπόν ο ΦΟΝΙΑΣ πυροβόλησε το αρκουδάκι θέλησε να πάρει και ενθύμια, τα οποία (προφανώς) θα επιδεικνύει στους συνΦΟΝΙΑΔΕΣ του στο καφενείο, (που φαντάζομαι θα είναι γεμάτο με ενθύμια του είδους), έκοψε λοιπόν γι΄αυτό το σκοπό τα άκρα του άτυχου ζώου !!!
Σκέφτομαι πώς θα αντιδρούσα, εάν είχα μπροστά μου αυτόν τον κατ’ευφημισμό άνθρωπο. Η μία αντίδραση (μάλλον απίθανη, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή) θα ήταν, μέσω της συζήτησης και των επιχειρημάτων, να πείσω για τη βαρβαρότητα της πράξης και της ευθύνης που έχουμε σαν άνθρωποι για τη διαφύλαξη της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος. Η άλλη αντίδρασή μου, θα μπορούσε να ήταν …. ………..
Θυμάμαι τη σκηνή στο «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη με το μεγάλο μας ηθοποιό Θανάση Βέγγο και την «αντίδρασή» του με τον κυνηγό στον Έβρο …
** Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι μεν ατυχής, αλλά απολύτως …δικαιολογημένη.
Δείτε τη σκηνή απλά σαν καταπραϋντικό (τουλάχιστον έτσι λειτούργησε σε μένα).





Διαβάστε και το σχετικό δελτίο τύπου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

2 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Καμία συζήτηση... με τέτοια καθάρματα....
Επίπονη εκτέλεση στην κεντρική πλατεία....

D.Angel είπε...

Του τη μπουμπούνισε ο λεβέντης!
Μακάρι να γινόταν στ αλήθεια!
Μακάρι!
Χαιρετώ σας!
Υπέροχο βίντεο, δεν το χα δει!