16/9/10

μία κοκορέτσι !

τα φασιστικά τερτίπια των απαγορεύσεων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, γιατί "έτσι μας αρέσει" και δεν κάνουμε διαφήμιση, απλά διεκδικούμε το δικαίωμά μας για μαυρισμένα πνευμόνια ... Εσείς υπαλληλίσκοι του ΔΝΤ τί ζόρι τραβάτε, άλλωστε μας έχετε πρήξει ήδη τα συκώτια και τ@@... Δεν μου λέτε; απόψε πώς θα δώ τον ΠΑΟΚ χωρίς τσιγάρο; Πάει κι η καρδιά (κάτι σπλήνες και εντεράκια έμειναν, κάποτε είχατε απαγορεύσει και το κοκορέτσι).

Μουσικοσυνθέτες, συγγραφείς και ποιητές υπέρ του καπνίσματος
Την αντίθεσή τους στην καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, διατύπωσαν τα μέλη του συντονιστικού οργάνου των επαγγελματιών καφέ-μπαρ και εστιατορίων, σε εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο «Ιανός». Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι μουσικοσυνθέτες Θάνος Μικρούτσικος, Σταμάτης Κραουνάκης, η συγγραφέας Ζηράνα Ζατέλη, ο ποιητής Δημήτρης Αρμάος, ο εκδότης Μανόλης Δελητζανίδης, οι οποίοι υποστήριξαν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.


Γενικά, οι ομιλητές επανέλαβαν τη «δίκαιη και ξεκάθαρη» θέση του συντονιστικού να υπάρχει απαγόρευση, όπου συναθροίζονται υποχρεωτικά άνθρωποι, και επιλογή, όπου προαιρετικά. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Αρβανίτης, εκπρόσωπος του συντονιστικού, ζήτησε από τους συναδέλφους του, τους ανθρώπους του πνεύματος, αλλά και εκείνους που «αντιστέκονται στη στέρηση του δικαιώματος της επιλογής» να αντιδράσουν στο μέτρο.

Ο εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης υπογράμμισε την ύπαρξη του δικαιώματος της συναίνεσης στο ποινικό Δίκαιο και καταδίκασε την «αυστηρότητα του μέτρου της καθολικής απαγόρευσης».

Κατά την εκδήλωση, η οποία ήταν διαδικτυωμένη με ανάλογες εκδηλώσεις στην Πάτρα, τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, διαβάστηκε και ιατρική άποψη για την επικινδυνότητα του καπνίσματος και την ορθότητα του μέτρου, στην οποία έκθεση χαρακτηρίζονται «ανεπιβεβαίωτοι» οι κίνδυνοι από το κάπνισμα για τους παθητικούς καπνιστές και «ψευδεπίγραφη» η μέριμνα του κράτους για την προστασία της υγείας.
 
από το TVXS

8 σχόλια:

D.Angel είπε...

Αλήθεια έχει ανακαλύψει τις
ΚΟΤΕΣ;;;; Για ρίξε μια ματιά!
http://kotes-kotes.blogspot.com/
Φιλιά πολλάααααααααααα

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

τα φασιστικά τερτίπια των απαγορεύσεων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Μαζι σου

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

κορίτσια πάμε για ένα παράνομο τσιγαράκι;

ΦΑΙΔΩΝ ΘΕΟΦΙΛΟΥ είπε...

Φίλε μου συμφωνώ απολύτως. Δεν έμειναν και πολλές ηδονές στη ζωή των Ελλήνων. Ας απολαύσουμε τουλάχιστον τις μικρές, όπως το κάπνισμα....

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία από το να ρουφάς και να φυσάς καπνό.
Και να πληρώνεις γιαυτό.

Ενας καπνιστής πριν 15 χρόνια.

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

Απεξαρτημένε φίλε μου εάν δούμε και αναλύσουμε τις μαλακίες που κάνουμε...
Μαλακία δεν είναι να ζεις σε έναν τόπο που κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή σου και τη ζωή των συνανθρώπων σου;
Μαλακία δεν είναι να πληρώνεις για κάτι που δεν απολαμβάνεις;
Μαλακία δεν είναι να αφήνουμε να μας κυβερνούν οι τυφλοί και όχι έστω οι μονόφθαλμοι;

Η μαλακία έγινε τρόπος ζωής για τους νεοέλληνες, οπότε λίγος καπνός τί παραπάνω μαλάκυνση να μου προξενήσει;

stefanos είπε...

Υπερβολική (ίσως και αντιδημοκρατική) είναι η επιμονή αυτών που θέλουν να καπνίζουν σε βάρος αυτών που ενοχλούνται και κυρίως έχουν πρόβλημα εισπνέοντας τον καπνό. Όταν αντιλήφθηκα που με πάνε το 2 πακέτα τσιγάρα, αποφάσισα απλά με σιδερένια λογική να σταματήσω το κάπνισμα! Ταυτόχρονα κατάλαβα τι έκανα σε βάρος των μη καπνιζόντων και κυρίως έναντι εκείνων που απλά και μόνο ο καπνός προκαλούσε ενοχλήσεις, ακόμη και δυσφορία στην αναπνοή. Εύχομαι αυτοί που φέρονται ως έξαλλες τσιμινιέρες και "αντιστασιακοί" να μην περάσουν στην αντίπερα όχθη...

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

Φίλε μου εννοείται ότι προϋπόθεση για τη δική μας καπνισμένη ελευθερία είναι η ελευθερία των "καθαρών" [από τον καπνό του τσιγάρου, γιατί από άλλους καπνούς..] Τρελαίνομαι και γω οίδιος όταν μπαίνω σε γραφείο και είναι γεμάτο στο ντουμάνι, αλλά όταν βγαίνεις για ένα ποτάκι (ένα λέμε τώρα) ε! δε γίνεται