10/2/09

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ –ΕΠΙΣΗΜΑ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Αντιγράφω από την Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (07-02-09)
«28 δισ. ευρώ αφαίμαξη για 3 μαύρα χρόνια
Πρόσθετους φόρους 28 δισ. ευρώ προβλέπει το επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την επόμενη τριετία. Αυτό είναι το «μεγάλο μυστικό» του προγράμματος της δημοσιονομικής σταθερότητας και το «τίμημα της σοβαρότητας» προκειμένου να αποφευχθεί κατά το δυνατόν η εκ νέου επιτήρηση (συζητείται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες) και να εξευμενιστούν οι ξένοι δανειστές. Σε 28 δισ. ευρώ ανέρχεται ως γνωστόν και το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας από το Ελληνικό Δημόσιο...»
Δηλαδή σαν –αδαής- φορολογούμενος αναρωτιέμαι, (ο άτυχος που αναγκάσθηκα να ζω σε αυτό το κράτος), το Ελληνικό κράτος δίνει οικονομική ενίσχυση στις τράπεζες 28 δις, τα οποία θα εισπράξει με τη μορφή φόρων από τους πολίτες του;
Δεν μας φθάνει λοιπόν, που οι ανεξέλεγκτες ελληνικές τράπεζες εφαρμόζουν πολιτική μπανανίας και κατακλέβουν όποιον από ανάγκη ή αφροσύνη διαβεί το κατώφλι τους, έχουμε και το επίσημο κράτος να τις ...επιβραβεύει και να αναγκάζει τους πολίτες του να ΞΑΝΑπληρώσουν.
Σε λίγο θα αρχίσουν να παίρνουν και τηλέφωνα στα σπίτια.
Φαντάζομαι: Καταμεσήμερο, (εκεί που πας να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου), χτυπάει το τηλέφωνο, και αφού το σηκώσεις, ακούς από την άλλη άκρη της γραμμής μια χοντρή φωνή και προσπαθείς να φαντασθείς, να σχεδιάσεις το «προφίλ» αυτού που σε κάλεσε καταμεσήμερο, (όπως κάνουν στις ταινίες ...serialkiller). Σίγουρα χοντρούλης, κουστουμαρισμένος, με αμερικάνικες σπουδές (μάλλον τις πλήρωσε ο θείος). Από δουλειά (δεν βγαίνει καθαρά), αλλά μάλλον ανεπάγγελτος. Παντρεμένος με δίδυμα, για να ξεμπλέκει γρήγορα με αυτό. Κατ’ανάγκη βρίσκεται σε αυτή τη θέση, για την οποία προοριζόταν και για την οποία ήταν ταγμένος από τη γέννησή του. Μένει παραθαλάσσια στη Ραφήνα ή στη Ραφήνα, γιατί του αρέσει να βλέπει τη θάλλασσα, όταν καταβροχθίζει το αγριογούρουνό του ή τους πολίτες της Μπανανίας. Και ενώ εν ριπή περνούν αυτές οι σκέψεις σε επαναφέρει οι χοντρή φωνή: «Κύριε σαν καλός πολίτης πρέπει να πληρώσετε τη δόση σας για την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος. Ήδη έχετε καθυστερήσει και εφόσον δεν πληρώσεις (εδώ «μπαίνει» ο ενικός για να τονιστεί η ασημαντότητά σου) θα αναγκασθώ να σου επιβάλλω νομικά μέτρα. Την επόμενη φορά θα μιλήσεις με τον δικηγόρο»
- «Μάλιστα, θα κάνω ότι μπορώ ...»
- «Όχι ότι μπορείς ... τώρα, σήμερα θα πληρώσεις»
και το τηλέφωνο κλείνει απότομα.
Και συ ο δύσμοιρος τι να κάνεις; Τι μπορείς να κάνεις; Θα σκάσεις και θα πληρώσεις, γιατί δεν μπορείς να αντισταθείς μόνος σου στη βουλημία αυτού του παμφάγου κράτους. Γιατί επ’ ουδενί δεν πρέπει να σταματήσει έτσι απότομα η άνοδος των κερδών και των δεικτών των τραπεζών. Γιατί είσαι ανυπεράσπιστος, απέναντι σε ένα κράτος, που έχει ταχθεί να σε υπερασπίζεται. Γιατί είσαι η πρώτη ύλη του συστήματος, και σαν πρώτη ύλη πρέπει να ξεζουμισθείς, για να κινήσεις την ενεργοβόρα μηχανή του οικονομικού οικοδομήματος.
Άει στο διάολο ... ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΑΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: