17/2/09

Ρίχτε τους την άμμο στα μούτρα ...

από το apneagr
Ο καθηγητής στάθηκε μπροστά στους φοιτητές της τάξης του, της φιλοσοφικής σχολής, έχοντας μπροστά του κάποια αντικείμενα.Όταν η τάξη ησύχασε, χωρίς να πει τίποτα, πήρε ένα μεγάλο βάζο του γλυκού και άρχισε να το γεμίζει με μπαλάκια του τένις. Όταν πλέον δεν χωρούσε άλλο, κοίταξε τους μαθητές του και τους ρώτησε αν το βάζο γέμισε και εκείνοι συμφώνησαν.Τότε ο καθηγητής πήρε χαλίκια και άρχισε να τα ρίχνει στο βάζο κουνώντας το και αυτά πήγαν στα κενά ανάμεσα στις μπάλες του τένις. Όταν πια δεν χωρούσαν άλλα χαλίκια ρώτησε τους μαθητές αν το βάζο ήταν γεμάτο και αυτοί κάπως σαστισμένοι είπαν πως είναι.Ο καθηγητής στη συνέχεια πήρε άμμο και αφού την έριξε στο βάζο,γέμισε όλα τα κενά ανάμεσα στα χαλίκια και αφού ρώτησε τους μαθητές πάλι αν το βάζο ήταν γεμάτο αυτοί ανταπάντησαν με ένα ομόφωνο ΝΑΙ.Τότε ο καθηγητής έσκυψε και πήρε... κάτω από το γραφείο δυο κούπες καφέ και τις έριξε στο βάζο ενώ οι μαθητές πλέον γελούσαν απορημένοι.«Τώρα», λέει ο καθηγητής. «Θέλω να θεωρήσετε ότι το βάζο αντιπροσωπεύει τη ζωή σας. Οι μπάλες του τένις είναι τα πλέον ιερά και μεγάλα πράγματα στη ζωή σας, όπως η πατρίδα, η οικογένεια, τα παιδιά σας, οι φίλοι σας και οι αγαπημένες σας ασχολίες, πράγματα που ακόμα και όλα τα άλλα να χαθούν, αυτά είναι ικανά να γεμίσουν την ζωή σας. Τα χαλίκια αντιπροσωπεύουν πράγματα σημαντικά όπως τη δουλειά σας, το αυτοκίνητό σας, ένα σπίτι. Η άμμος είναι άλλα μικρότερα πράγματα. Αν γεμίσετε το βάζο πρώτα με άμμο, δεν θα υπάρχει χώρος για να βάλετε τα χαλίκια και τις μπάλες του τένις. Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή σας. Αν ξοδέψετε την ώρα σας και την ενέργειά σας για μικρά πράγματα δεν θα έχετε χρόνο και δύναμη για μεγαλύτερα και σημαντικότερα για σας πράγματα. Φροντίστε τα μπαλάκια του τένις πρώτα και μετά τα χαλίκια . Τα υπόλοιπα είναι άμμος» Ένας μαθητής σήκωσε το χέρι και ρώτησε, τι αντιπροσώπευε ο καφές. Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε: «Ο καφές είναι για να σας δείξει πως όσο γεμάτη και να είναι η ζωή σας, πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα καφέ με κάποιο φίλο».
Πραγματικό μάθημα δίδαγμα για όλους μας, που έχουμε καταντήσει τις ζωές μας και την κοινωνία μας, μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΜΜΟΥΔΙΑ ... (σχόλιο στήν αρχική ανάρτηση)

5 σχόλια:

Erateini είπε...

Καταπληκτική η ιδέα του κ. Καθηγητή :)
Σε ευχαριστούμε που μας τη μετέδωσες
Καλό απόγευμα :)

ΞΕΝΗ είπε...

Katapliktiki anartisi.
Grafeis poli omorfa.
Tin kaliera mou

Τσαλαπετεινός είπε...

Αυτά είναι τα μαθήματα που μένουν τελικά! Σε ευχαριστώ κι εγώ που την δημοσιοποίησες και για έναν άλλο λόγο από τον προφανή- μου θύμισες μια ανάλογη που ίσως να στρωθώ να γράψω.

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

Ευχαριστώ φίλοι μου για τα καλά σας λόγια. Και γω έτσι αντέδρασα όταν πρωτόδα (διάβασα) την ανάρτηση-ιστοριούλα στο apneagr και φυσικά το πρώτο που έκανα ήταν να τη δείξω στο ...γιο μου. Νά'στε καλά

MAXIMUS είπε...

Δυναμικό blog! Πολύ καλή και η τελευταία ανάρτηση. Θα την ξαναδιαβάζω που και που για να μη ξεχνάω να ακολουθώ τη σειρά. Καλό βράδυ.