24/1/11

εν 24η του 11ου Γενάρη

Λίγες μέρες πριν ο Γενάρης του ’11 αποκαθηλωθεί από τα επιτοιχισμένα ημερολόγια κάθε λογής συλλόγου, μορφωτικού ή παραμορφωτικού, αθλητικού (της περιφέρειας ή και της –μέχρι- μακεδονίτικης εμβέλειας, τα αθηναϊκά απαγορεύονται δια ροπάλου), αιμοδοσίας (με σύριγγα ή καλαμάκι), δωρεάς οργάνων (εκτός μουσικών) και φυσικά όλων τα τάξεων γυμνασίων, λυκείων και προσφάτως δημοτικών (ξετσουτσούνιασαν και οι λιλιπούτειοι ευρωτρακαδόροι μας). Ποιος έπεισε όλο αυτό το πλήθος των ημερολογοπωλητών, ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το μέτρημα του χρόνου και των ημερών, που μπορεί να φεύγουν από μπρος μας (και καλά κάνουν τέτοιες που είναι), αλλά μας φορτώνονται στην πλάτη επιβαρύνοντας το ήδη παραφορτωμένο προσωπικό μας «σακί», όπως θά’λεγε ή καλύτερα όπως έγραψε η Ιωάννα Καρυστιάνη συγγραφεύς και σύζυγος του …βαθιά ψυχωμένου κινηματογραφιστή μας, Παντελή Βούλγαρη. Σχετικώς άσχετο, αλλά κάτι πρέπει να γράψω για να περάσουν όσο το δυνατόν ανώδυνα και ευχάριστα οι τελευταίες μέρες του Γενάρη, για νά’ρθει ο κουτσοφλέβαρος και να δούμε και τα δικά του χαϊρια.

Οι φραγκομπινέδες της τρόικας –εν τω μεταξύ- ξανάρχονται στην πρωτεύουσα του χρεοκοπημένου (σιγά μη μας ακούσουν) κράτους μας, για να ελέγξουν, εάν οι πειθήνιοι εν ελλάδι αντιπρόσωποί τους, ξεζούμιξαν όσο έπρεπε τους ραγιαδουπηκόους τους, κάνοντας πράξη το «απ’ τη μύγα ξύγγι».
Να μη ξεχάσω βέβαια να αναφερθώ στο ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα μπουν φυλακή οι πολιτικοί που καταλήστεψαν τα χρήματα του ελληνικού λαού, οι ομοτράπεζοι των «κοπριτών» του ΠάγΚΑΛ(Λ)ΟΥ (από τον κάλλο και ουχί από το κάλος), που βέβαια μην περιμένετε να προέρχονται από τους μοδάτους τωρινούς, αλλά όλοι σούρνονται από τις αποθήκες, τα στοκ των γαλαζοπράσινων εφεδρειών.
Τελειώνοντας την πολυλογία επιγραμματικά (σχεδόν) θα αναφερθώ στις εξαγγελίες (επί τόπου) του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς !!! (αυτό είναι πιο αστείο από το G.A.P.) για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο λεκανοπέδιο της Πτολεμαίδας στις σεληνιακές εκτάσεις των πρώην ορυχείων.
Επιτέλους, ένα βήμα για την απεξάρτησή μας από το βρωμολιγνίτη, που μαύριζε επί δεκαετίες τον αέρα, τα πνευμόνια και την ψυχή μας σε αυτό τον τόπο, ένα βήμα όμως, που δεν καλάρεσε ιδιαίτερα στους εργατοπατέρες της ΔΕΗ, που με τίποτε δε θέλουν να χάσουν τα υψηλόμισθα κεκτημένα τους, και ζητούν την κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων … ου γαρ οίδασι τι …μιλούσι.
Ας είναι, έτσι κι αλλιώς τους προλαβαίνουν και θα τους φιμώσουν οι εξελίξεις, γιατί οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας δεν είναι πια πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα για την ανθρωπότητα.

Υ.Γ. Το παρασοβάρεψα στο τέλος και ζητώ ταπεινά συγνώμη γι΄ αυτό και την κατανόησή σας.
 

2 σχόλια:

D.Angel είπε...

Δεν έχω πιει καφέ ακόμα ρε συ!!!!
Κοιτάω την οθόνη σαν "ουγκ" sorry
Φιλιά πολλά και καλή εβδομάδα

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

δεν έχεις πιει καφέ ακόμηηηη;
Εγώ μάλλον θα αρχίσω θεραπεία ...γάλακτος!
Καλή βδομάδα και σε σένα ΟΥΓΚ!