14/5/12

Φταίει το jet lag..

Το είδαμε κι αυτό!
Σε όποιο κανάλι και να γυρίσεις την τηλετύφλα,το ίδιο.
Ένα τσούρμο "Ναι σε όλα" (μαζί με την απαραίτητη αριστερή σάλτσα της ΔΗΜ.ΑΡ.) να την πέφτουν κατά ριπάς στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αν έλειπα σε ταξίδι και γύριζα τώρα θα έριχνα το φταίξιμο στο jetlag.
Με ένα σώμα, μια ψυχή, δεξιοί, πασόκοι (του ΠΑΣΟΚ και της πασοκικής αριστεράς) με μια φωνή κατηγορούν και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν κυβέρνηση αλά τραπεζοΠαπαδήμου.
Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί αυτό!
Δεν θα είχα φύγει ακόμη για το ταξίδι, όταν όλη η Ελλάδα βροντοφώναζε έξω από την Βουλή (τους) πασπαλισμένη από τα χημικά και ΑΥΤΟΙ, οι ίδιοι, λίγα μέτρα πιο κει, προστατευμένοι από τα ανθρωπάκια με τα ροπαλάκια (και ενίοτε με τα πιστολάκια) να ψηφίζουν "Ναι σε όλα" στις προσταγές των τοκογλύφων τραπεζιτών.

ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι, που τώρα κόπτονται για τις μέρες "ακυβερνησίας" μεγαλούργησαν στα χρόνια της πολιτικής ασυδοσίας.

Κόπτονται και ανησυχούν μέχρι δακρύων για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα φάρμακα (όχι για το πετρέλαιο, ελέω εποχής) και συνεχίζουν την ίδια συνταγή των απειλών και των διλημμάτων. ΑΥΤΟΙ οι ίδιοι που ψήφισαν ελαφρά τη καρδία την περικοπή τους. ΑΥΤΟΙ που ευθύνονται για ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες ανέργους. ΑΥΤΟΙ που οδήγησαν, με τις αποφάσεις τους, δεκάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία.

Είναι αδίστακτοι.

Είναι ΑΥΤΟΙ που έχουν το θράσος να μιλούν, να κατηγορούν και να ειρωνεύονται, γιατί ένα κόμμα δεν συναινεί στη δημιουργία μιας κυβέρνησης από τα ίδια (οικουμενική, εθνική, ή ό,τι άλλο).

Με ποιους να συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την κυβέρνηση; Με ΑΥΤΟΥΣ που μας έφεραν ως εδώ; Με ΑΥΤΟΥΣ που χασκογελούσαν και χαριεντίζονταν στα κανάλια, όταν ο κόσμος, τυφλωμένος και πνιγμένος από τα χημικά, πάλευε να υπερασπισθεί τη ζωή και την αξιοπρέπειά του;

Μας ζάλισαν το όνειρο (για να μην πω κάτι άλλο, λιγότερο ευπρεπές) με το ευρώ και την Ε.Ε. Οποιαδήποτε δηλαδή μη δουλοπρεπή στάση, θα μας οδηγήσει εκτός νομισματικής ένωσης.

Όλοι πια παραδέχονται ότι η εφαρμοσμένη πολιτική της σκληρής λιτότητας αποδείχτηκε λανθασμένη. Τι πιο λογικό από το να την αμφισβητήσουμε και να την πολεμήσουμε;

Κάποτε -όχι στο μακρινό μέλλον- η Ευρώπη θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από την οικονομική καπιταλιστική ολιγαρχία και να γίνει η Ευρώπη των λαών, των κοινωνιών, του πολιτισμού και των τεχνών. Αυτός είναι ο ρόλος της και προς αυτόν τον στόχο θα πρέπει να κατευθυνθεί.

Κάποτε, θα πρέπει να σταματήσει να απομυζεί τις χώρες του νότου, για να συγκεντρώνει κεφάλαια ο πλούσιος βιομηχανικός βορράς.

Πρώτοι εμείς πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Η Ελλάδα δεν χρωστά τίποτα και σε κανέναν.

Το μόνο που χρωστά, στον εαυτό της, είναι η χαμένη της αξιοπρέπεια και ο μόνος τρόπος για να την ξαναβρεί είναι να καταβαραθρωθούν τα απομεινάρια του δικομματισμού, που μας έφεραν ως εδώ.

ΑΥΤΟΙ που εφηύραν τη μίζα, τη ρουφιανιά, την μικροπολιτική, τη λαμογιά και το ρουσφέτι, πρέπει να θαφτούν από τον ελληνικό λαό στο βάθος της ιστορίας, μαζί με τους ουκ ολίγους Εφιάλτες μας.

Χωρίς ΑΥΤΟΥΣ θα κυβερνηθεί η Ελλάδα.

Χωρίς ΑΥΤΟΥΣ θα πορευτούμε από δω και μπρος, για μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και ήθος.

Και είπαμε: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Υ.Γ.: Ρε Φώτη, αν ξέραμε ότι ήθελες τόσο πολύ νά’σαι αρχηγός, ας μας το’λεγες.

Υ.Γ.2: "Στης Βουλής τα έδρανα, αχ και γω να έκλανα", Ψαριανέ; Μόνο που εκτός από τη βουλή το… εξασκείς και σε όλα τα κανάλια, όλες τις ώρες της ημέρας. Μας βρώμισες!
 
από το PHEME

2 σχόλια:

D.Angel είπε...

Αστα να παν στο διάολο κι ακόμα παραπέρα!!! :( :( :(
Φιλιά πολλά

ΤΕΜΑΧΙΣΤΗΣ είπε...

Γεια σου φιλενάδα και σόρρυ για την πολιτική ανάρτηση, αλλά είναι οι εποχές που ζούμε τέτοιες