13/9/08

Τερμάτισε ο δείκτης ρύπανσης από τη ΔΕΗ στην Κοζάνη

Κι έλεγα: Θα τερματίσει; Δεν θα τερματίσει;
Τερμάτισε λοιπόν ο δείκτης ρύπανσης.
Ε! και τι έγινε; Θα σταματήσουμε να αναπνέουμε; Και η (άγραφη) απάντηση της ΔΕΗ: Αναπνεύστε και …ψοφήστε! Ναι αυτό λένε. Γιατί εάν τους ενδιέφερε θα έπαιρναν μέτρα, θα έκαναν κάτι. Και το καλό είναι ότι και μεις εδώ στο νομό Κοζάνης θα πληρώσουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ … φόρο ρύπανσης (ή όπως αλλιώς το ονόμασαν).
Προτείνω: 1. Επιβολή φόρου από τους αναγκαστικά αναπνέοντες πολίτες του νομού στη ΔΕΗ (το ποσό ή το ποσοστό είναι υπό σκέψιν).
2. Ανταλλαγή της έκτασης που καταλαμβάνουν τα πιο ρυπογόνα εργοστάσια της Ε.Ε. με εκτάσεις στη λίμνη Βιστωνίδα ή ακόμη καλύτερα στην Ιερισσό ή την Ουρανούπολη: ΔΩΣΤΕ ΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ (την ευλογία σου Άγιε Εφραίμ).
3. Ο νόμος Κοζάνης ένας Δήμος με τον Καποδίστρια ΙΙ με την ονομασία ΔΗΜΟΣ ΔΕΗ με δημότες μόνο τους υψηλόμισθους εργαζόμενους και καρεκλοκένταυρους της ΔΕΗ με τα παιδιά τους (εμείς είπαμε θα πάμε Ιερισσό και Ουρανούπολη).
Και για όποιον βρει χιουμοριστικό το σχόλιο, προτείνω να βγει στο μπαλκόνι του και να πάρει μια βαθιά ανάσα …

Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ε ΤΑ Φ Ο Ν Ι Α Δ Ε Σ !!!

1 σχόλιο:

takola είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, φονική η ΔΕΗ, σκοτώνει κοσμάκη εκεί στο νομό Κοζάνης. Απλά να δούμε και λίγο σφαιρικότερα το θέμα. Είμαστε πρόθυμοι σ' αυτή τη χώρα να χρησιμοποιήσουμε πιο δαπανηρές πηγές ενέργειας από το λιγνίτη που... έτυχε να μας βρίσκεται εύκαιρος; Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε οικονομία ενέργειας; Είμαστε πρόθυμοι να προωθήσουμε εναλλακτικές πηγές ενέργειας; Είμαστε πρόθυμοι να δούμε εργοστάσια της ΔΕΗ να κλείνουν; Με ό,τι αυτά συνεπάγονται; Γιατί αν δεν απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά, η ΔΕΗ μια ζωή θα μας βγαίνει... κι από πάνω!