1/9/08

Μήπως τελικά τα θέλει ο κώλος μας;



Εξαγγέλλει ο τσάρος (τρομάρα του) τα πρώτα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και το μόνο που ακούγεται είναι …ψίθυροι, κάποιες χλιαρές φωνές διαμαρτυρίας, μία δημοσκόπηση που εμφανίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας –κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι- να συμφωνούν με τα εξαγγελλόμενα, («διαίρει και βασίλευε» δηλαδή) και αυτό ήταν όλο. Μετά από λίγες μέρες και άλλα μέτρα ...
Μήπως τελικά, αυτό που φταίει για την οικονομική μας κατάσταση δεν είναι η οικονομία, αλλά το ότι είμαστε τελείως … κάφροι;
Αντί να διαμαρτυρηθούμε, αντί να βγούμε όλοι στους δρόμους και να σταματήσουν να λειτουργούν τα πάντα και να βροντοφωνάξουμε: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ, δεχόμαστε μοιρολατρικά τις αποφάσεις ανεγκέφαλων και τυχάρπαστων τυχοδιωκτών της πολιτικής.
Και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση:
Στο ΒΗΜΑ της Κυριακής (31/08) δημοσιεύεται δημοσκόπηση και εμφανίζει (αν δεν κάνω λάθος) μείωση του ποσοστού του κυβερνώντος κόμματος 0,5% !!!
Αντιλαμβάνομαι το κόλλημα μερικών κομματόσκυλων, αντιλαμβάνομαι (:) την εμπιστοσύνη μερικών στη ΔΕΞΙΑ αντιμετώπιση των πραγμάτων, αντιλαμβάνομαι τις συντηρητικές γριούλες και όχι μόνο που θα ψηφίζουν όσο ζούν τη Ν.Δ. «για να μην έρθουν οι κουμμουνιστές ...», αλλά δεν αντιλαμβάνομαι, ούτε είμαι σε θέση να καταλάβω και να εξηγήσω, το ότι με τη θετική γνώμη που εκφράζουν στις δημοσκοπήσεις επιβραβεύουν μια πολιτική που γονάτισε κυριολεκτικά τους Ελληνες. Μια πολιτική που καταλύει εργατικά δικαιώματα δεκαετιών, που παίζει με την παιδεία των παιδιών μας. Δεν καταλαβαίνω πώς μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης και με σαφής ενδείξεις ανικανότητας, προχειρότητας και ανευθυνότητας, αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να προηγείται στην πρόθεση ψήφου. Πώς αυτός ο αμέτοχος πρωθυπουργός κρίνεται καταλληλότερος για να μας κυβερνήσει.
Εντάξει η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και ειδικά η περίοδος του εκσυγχρονιστή Σημίτη, έχει αφήσει ανοιχτές πληγές που δεν ξεχνιούνται και δεν τις θεραπεύει ο χρόνος, αλλά δύσμοιροι συνέλληνες ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ -εκτός δικομματισμού- τέλος πάντων.
Καλά είναι να αντιδράσουμε, να τους δείξουμε ότι δεν θα τους αφήσουμε άλλο να μας κωλοχεριάζουν (ωραία λέξη) αδιαμαρτύρητα. Ας τους στείλουμε εκεί που πραγματικά τους αξίζει:
Στη δουλειά τους, να δουλέψουν επιτέλους και να μας αφήσουν ήσυχους.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο Καραμανλής περάσει αλώβητος από την Εκθεση Θεσσαλονίκης και όταν λέω αλώβητος εννοώ: ΑΚΡΑΧΤΟΣ, ε! τότε τα θέλει ο κώλος μας