26/8/08

ΑΠ’ ΤΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΓΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ (03/12/2007)


(ένα βουκολικό παραμύθι)

Ο Θεός (ποιος;) να βάλει το χέρι του.
Αυτοί έχουν ξεφύγει από κάθε μέτρο και …πήχυ.
Μα καλά είμαστε σοβαροί;
Όλα αυτά τα χρόνια -ΟΛΟΙ τους- βάζουν χέρι στα ταμεία των ασφαλισμένων, σαν να είναι κάποιος κουρβανάς ατελείωτος, ένα αποθεματικό για να συμπληρώνουν τις ελλείψεις τους, ένα χοντρό γουρουνάκι κουμπαράς που όσες φορές κι αν το σπάσεις πάντα γεμίζει, γιατί φροντίζει γι΄αυτό (μη μπορώντας να κάνει κι΄αλλιώς) ο εργαζόμενος λαουτζίκος.

Όλοι μας πληρώνουμε κάθε μήνα σαν καλά παιδάκια τις εισφορές μας.
Κάθε μήνα και κάτι παραπάνω, γιατί έτσι πρέπει. Είμαστε νομοταγείς πολίτες και αφού το κράτος μας ζητά αυτά τα χρήματα για να μας «εξασφαλίσει», ασυζητητί πρέπει να τα δώσουμε, να συνεισφέρουμε.
Άλλωστε πώς αλλιώς θα έχουμε την περίθαλψή μας, τα φάρμακά μας, την φροντίδα του συστήματος υγείας!!!, όταν το χρειασθούμε;
Πώς; αποκαμωμένοι πια, μετά από δεκαετίες στο μεροκάματο, θα απολαύσουμε με αξιοπρέπεια, όσα χρόνια απομένουν στον καθένα, τη σύνταξή μας;
Κι έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μας συνεισφέρουμε, από αυτά που είναι αλήθεια δεν περισσεύουν σε κανέναν. Αλλά χαλάλι είναι για ιερό σκοπό. Δικά μας είναι σε μας θα ξανάρθουν.

Αμ δε!!! Όπως θά’ λεγε και ο αείμνηστος κωμικός μας.
«Δεν πρόκειται, γιατί φαλιρίσαμε…» η απάντηση του λύκου που βάλαμε να φυλάει τα πρόβατα.
Αφού έφαγε αυτός (ο λύκος) και οι ομοτράπεζοί του όλα αυτά τα χρόνια, ανακάλυψαν ότι: για να υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, θα πρέπει να πληρώνουμε ακόμη περισσότερα και να δουλεύουμε μερικά χρόνια παραπάνω, συνεισφέροντας πάντα τον οβολόν μας.
«Sorry λάθος προβατάκι, πίσω στο μαντρί σου».
Μα καλά, αναρωτιέται το καημένο το προβατάκι:
-Τόσα μου ζητήσανε, τόσα έδωσα.
-Τόσα χρόνια μου είπανε να δουλέψω, τόσα δούλεψα.
Και η απάντηση του Λύκου;
Ελα σε διάλογο, να συζητήσουμε και ν’ αποφασίσω...
Μα καλά ποιο πρόβατο θα πάει να συζητήσει με το λύκο;
Πρόβατα είναι, βλάκες (εδώ θα πήγαινε κάτι άλλο, αλλά άσε…) δεν είναι.
Βέβαια μερικούς μήνες πριν ο Λύκος τους είχε πει τα ΤΡΙΑ ΔΕΝ:
ΔΕΝ θα περικόψω τις συντάξεις
ΔΕΝ θα αυξήσω τις εισφορές και
ΔΕΝ θα αυξήσω τα όρια συνταξιοδότησης.
Όσα …πρόβατα τον πίστεψαν τον ψήφισαν, τα υπόλοιπα ποιος τα υπολογίζει;
Η μόνη λύση λοιπόν που απομένει για τα …έρμα τα ζωντανά είναι η αντίδραση και ο αγώνας.
Απευθύνονται λοιπόν στους γνωστούς εργατο(μαντρο)πατέρες τους. Αυτοί ξέρουν. Είναι μέσα στα πράγματα. Άλλωστε περιμένουν στις επόμενες εκλογές να τους ψηφίσουν για βουλευτές του λόγγου και της στάνης.
Και κείνοι; Ενώ όλα συμβαίνουν την περίοδο που κατεβαίνουν στα χειμαδιά για το χειμώνα, στα μέσα Νοέμβρη δηλαδή, εξαγγέλουν εικοσιτετράωρη απεργία για τις … 12 Δεκέμβρη !!!
Πάνω στη γουρνοχαρά δηλαδή (πάντα αναρωτιόμουν γιατί να χαίρονται τα γουρούνια).
Εν’ τέλει το ασφαλιστικό μάλλον θα το «περάσει» ο λύκος. Και αυτό γιατί δεν είναι μόνο η δική του (δεξιά απ’το μαντρί, όπως βγαίνουμε) αγέλη που το θέλει, είναι και η άλλη (η κεντροαριστερά απ’ το μαντρί, όπως μπαίνουμε) και η πιο μεγάλη αγέλη, Ε.Ε. τη λένε και κατοικοεδρεύει κάπου στο βορρά.

Πάντως όπως και να’ χει κύριοι λύκοι, με τις αγέλες σας, θα πρέπει να καταλάβετε ένα πράγμα: Από τη μύγα δεν πρόκειται να βγάλετε ξύγγι. Το μόνο που θα κάνετε είναι να την …ψοφήσετε μια ώρα αρχύτερα και μετά δεν θα έχετε ποιόν να ξεζουμίσετε.

Αν θέλετε ξύγγι πρέπει να σφάξετε γουρούνι.-

Οποιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα και καταστάσεις είναι απλά σύμπτωσις και … κακό συναπάντημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: